בשעה טובה ומוצלחת נרשמתם ללימודים באוניברסיטה או במכללה. ההתחלה החדשה הזו מגלמת בחובה לא מעט התרגשות וחששות, בייחוד לאור השינוי הדרמטי באורח החיים, וזאת בשל לוח השנה האקדמי אשר מחייב אתכם להתאים את עצמכם ללוח הזמנים של האקדמיה. כאשר מתחילים ללמוד, כדאי להכיר את לוח השנה ובשביל לסייע לכם להתחיל את השנה ברגל ימין, להלן כל המידע בנוגע ללוח השנה האקדמי.
לוח שנה אקדמי – כל מה שצריך לדעת
סדר הלימודים כמו גם המבחנים והגשת העבודות מבוסס על תאריכי השנה גם לועזיים וגם עבריים, ועל כן לפני שאתם מתחילים את הלימודים מומלץ להדפיס לכם את הלוח ובהתאם לכך להבין מראש כיצד הלו"ז שלכם עתיד להיראות בשנים הקרובות, וזאת בהתאם למסלול הלימודים אותו בחרתם. מוסדות הלימודים להשכלה גבוהה מתחילים את שנת הלימודים באוקטובר, כאשר נכון לשנת 2022 שנת הלימודים נפתחת ב 10 לאוקטובר. השנה האקדמית מחולקת לשלושה סמסטרים: סמסטר א', סמסטר ב' וסמסטר ג' (הידוע גם בתור סמסטר קיץ) כאשר כל סמסטר נמשך כשלושה חודשים. בזמן סמסטר א' ישנם שני חופשים – חופשת חנוכה שמתחילה ביום א' בתאריך ה 5.12, כאשר בחופשה אין מבחנים ואין הגשות של עבודות.
בנוסף, חופשת חג המולד מתחילה ב 25.12 אולם היא רלוונטית רק בעבור סטודנטים נוצרים שחוגגים את החג. סיום סמטר א' מתרחש ב 14.1 וכשבוע לאחריו תתחיל תקופת המבחנים. תקופת מבחנים נמשכת בין שבועיים ועד ארבעה שבועות, אולם צריך לקחת בחשבון כי לעיתים הלימודים יימשכו גם מעבר לכך בשל מועדי ג'. סמסטר ב' נפתח ב 6.3 והוא נחשב לסמסטר עמוס במיוחד, בייחוד בשל החגים הרבים – חופשת פורים המתקיימת בין התאריכים 17-18.3, ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה, יום הזיכרון והעצמאות בין התאריכים 4-5.5, עיד אל פיטר ב 4.5 וכן חופשת שבועות ב 5.6. שימו לב כי בערב החג לומדים לרוב עד השעה 16:00 בצהריים, ואילו בימי זיכרון אין לימודים כלל. סמסטר זה מסתיים בסוף יוני, ולאחריו מתחילה תקופת המבחנים.
מדוע חשוב לעקוב אחר התאריכים העבריים והלועזיים?
מעקב אחר התאריכים העבריים והלועזיים תאפשר לכם ליצר תמהיל לימודים אפקטיבי ומתכנון מראש. כאשר אתם מתוכננים ונמצאים במעקב אחר חופשות כמו גם ימי חג, ניתן לנצל את הימים הללו לטובת צבירת כוחות, השלמת משימות וכן ניצול של ימי החופש או תקופת המבחנים לטובת חופשה מפנקת. כיום באמצעות אתר כיפה כמו גם הסקירה אותה הצגנו לכם כאן גם אתם תוכלו להתחיל את שנת הלימודים ברגל ימין, וזאת בשל היכולת לבנות את הלו"ז שלכם בהתאם למועדים, חגים וכן אירועים מיוחדים כמו למשל יום הסטודנט אשר הפך ברבות השנים למסורת שבמסגרתה נערכים אירועים רבים, כולל חופשה משותפת המתבצעת בעיר אילת וזכתה לכינוי "פאנגו'יה".
לסיכום
לוח השנה האקדמי מהווה חלק בלתי נפרד מהחיים כסטודנטים, וזאת בשל היותו לוח שנה המשלב בין חגי ישראל לבין מועדים מיוחדים בהם אין מבחנים או הגשת עבודות. לפני שאתם מתחילים, זה הזמן להוריד את לוח השנה ולסמן את התאריכים, כך שתוכלו להיות בבקרה ובהתאם לכך גם ליצור תמהיל לימודים אפקטיבי שלוקח בחשבון את החגים וציוני דרך משמעותיים כמו למשל יום הסטודנט, כחלק מלו"ז חדש אליו אתם צריכים להתרגל ובהתאם לכך גם להתאים את התוכניות שלכם – כך שתוכלו לשלב בין הלימודים לבין חיים פרטיים הכוללים עבודה, פגישות עם חברים, חופשה בארץ או בעולם ועוד.