אם גם אתם סטודנטים באוניברסיטה או במכללה, אנחנו ככל הנראה לא צריכים לספר לכם עד כמה גבוהות ההוצאות על ציוד נלווה מסוגים שונים. אלו יכולים להיות כלי כתיבה, מחברות, דפים, דפדפות, שמרדפים ועוד – וככל שתקופת הלימודים מתארכת והסילבוס הולך ונעשה צפוף יותר. בדיוק בגלל זה כמעט ולא קיים סטודנט בישראל שמחפש דרך לחסוך בהוצאות הללו, ואחת הדרכים הטובות ביותר לעשות את זה היא על ידי רכישה של ציוד אונליין מחנויות ואתרים שונים. ואכן, מי שרוכש באופן הזה ציוד ללימודים ולמען האמת גם סוגים אחרים של מוצרים, יכול לחסוך מדי שנה מאות ואלפי שקלים. יחד עם זאת, חשוב להבין כי זה משהו שצריך לדעת איך עושים אותו נכון, כי אם לא עושים את זה נכון זה יכול דווקא לגרום להפסדים עם ציוד לא איכותי שנקבל ואפילו מקרי עוקץ בהם אנו חושבים שאנו משלמים סכומים נמוכים ומשתלמים במיוחד על מוצרים שונים, אך בפועל המוצר כלל לא מגיע אלינו. לשם כך הכנו עבורכם צ'קליסט שיסייע לכם לעשות השוואת מחירים ולקנות ציוד אונליין בצורה חכמה.
קודם כל חפשו באיביי
לפני שנתחיל לדבר על הדברים שצריך לבדוק בהשוואת המחירים שלכם, אנו רוצים להמליץ קודם כל לחפש את המוצרים שאתם צריכים דווקא באתר הקניות הגדול בעולם – איביי. למה? ובכן, שלא יהיה לכם ספק שבאתר איביי תמצאו את המחירים הזולים וההוגנים ביותר על מגוון מוצרים וכך תוכלו להנות מחיסכון שנתי אדיר על ציוד ללימודים. כמו כן האתר מאפשר כמה וכמה אפשרויות שילוח, כולל משלוח עד הבית למי שיבחר וזה בהחלט נוח ומקל על כל התהליך. לא מסתדרים עם הממשק באנגלית? אפשר להוציא את הקנייה באיביי דרך אתר "צ'יפסט" בעברית המאפשר לקבל את כל תוצאות החיפוש המובילות מאיביי והכל בתרגום נוח לעברית. כך אתם יכולים להבין את כל האותיות הקטנות בכל עסקה שתעשו ללא טעויות כך ששווה לבקר בו בהחלט.
עלות המוצר = המחיר + עלויות נוספות
נניח שנכנסתם לאתר מסוים וראיתם שהמוצרים שאתם רוצים יעלו לכם 50 שקלים ולאחר מכן נכנסתם לאתר אחר וראיתם שעל אותם מוצרים בדיוק תשלמו רק 40 שקלים. נשמע נהדר לא? ובכן, לאחר בחינה מעמיקה יותר אתם מגלים שהמשלוח באתר שהציע סל מוצרים זול יותר יעלה לכם 25 שקלים, בעוד המשלוח של האתר שהציע לכם את הסל הזול יותר הוא בכלל בחינם. כעת ברור שהמחיר הטוב יותר הוא זה שהוצע באתר הראשון, ועד כמה שזה אולי נראה לכם כרגע טריוויאלי, תתפלאו עד כמה אנשים נוטים להתעלם מההוצאות הללו ומסווגים אותן כהוצאות נלוות ולא כסכום שכלול הלכה למעשה בתשלום הסופי.
לכן חשוב מאד לשים לב לאותיות הקטנות ולראות אם יש תשלומים נוספים כמו דמי משלוח או תשלומי מכס.
מה כולל המחיר?
נכון, כשאתם מזמינים ציוד ללימודים אתם משלמים עליו בגדול, אבל חשוב לשים לב מה עוד כלול בעסקה. האם המשלוח הוא לנקודת איסוף או עד הבית? האם אתם מקבלים אחריות מלאה על השילוח מהמוכר ותפוצו במקרים של בעיות? את כל הדברים הללו כדאי להכניס לסט השיקולים שלכם, וככל שהקנייה המתוכננת שלכם צפויה להיות גדולה יותר, כך חשוב להקדיש יותר זמן וסבלנות ולבחון את הדברים וזה בהחלט בסדר גמור לערוך טבלה מסודרת עם כל הפרמטרים הללו.
לסיכום – הקדישו זמן ומחשב בקניית המוצרים שלכם אונליין ותוכלו לחסוך הרבה כסף בכל שנה.