מלומדים

מתחתנים בזמן התואר: המדריך המלא לארגון החתונה

לא מעט סטודנטים, ובייחוד מי שמכירים במהלך הלימודים, מארגנים חתונה תוך כדי התואר. זו אמנם נשמעת כמו הפקה מורכבת, אבל האמת היא שעם מעט סדר וארגון, תוכלו להפיק את האירוע תוך מספר שבועות בלבד. בשנת הקורונה האחרונה, נוכחנו לדעת שניתן לארגן אירוע גם בכמה ימים, כך שפתאום, חצי שנה לארגון חתונה נשמעת כמו תקופה ארוכה במיוחד. איך מארגנים חתונה מושלמת תוך כדי הלימודים? יש לנו כמה טיפים חשובים בשבילכם – לגזור ולשמור.

מאיפה מתחילים?

בתור התחלה, הכינו רשימת מוזמנים, וכללו את כל האנשים שתרצו לשלוח להם הזמנות לאירוע. לאחר מכן, נסו להעריך כמה מהם יגיעו בוודאות, כך תוכלו לדעת פחות או יותר את כמות האורחים שצפויה לכם. למה זה חשוב? כי כדי למצוא אולם, צריך לדעת מהי כמות האורחים (יש אולמות שמסכימים לפתוח אירוע רק מכמות מסוימת). לאחר שיש לכם את כל הנתונים, תוכלו להתחיל לחפש את האולם האידיאלי ביותר בעבורכם, לקבוע פגישות עם ספקים ולפצוח בתהליך.

מפיקים אירוע חינה? כדאי להכיר את "מלכה חינה"

אחד האירועים שנלווים לאירוע החתונה הוא אירוע החינה, ופה נמליץ להיעזר במפיק או מפיקה שיסייעו לכם להפיק את האירוע, והכי חשוב – יתעסקו בארגון במקומכם. יש לא מעט חברות הפקות בתחום ומגוון המלצות וחוות דעת, כך שתוכלו להתרשם מחברת הפקות מומלצת, ופה נעצור להמליץ על חברת "מלכה חינה" שמספקת שלל שירותים, החל מהפקת האירוע עצמו ועד לשירותים ספציפיים ונחוצים כמו תפאורה לאירוע, תלבושות לחינה, שוק מרוקאי וכו'.

שבת חתן ומסיבת רווקים ורווקות: האצילו סמכויות על בני המשפחה

נכון, זה לא תמיד קל לארגן את כל האירועים הנלווים לחתונה במהלך התואר הראשון, אבל את האירועים הקטנים כמו שבת החתן ומסיבות הרווקים והרווקות, תוכלו לתת לבני המשפחה ולחברים לארגן בעבורכם. זה יוריד מכם עומס, ויאפשר לכם להתעסק באירוע הגדול והחשוב ביותר – החתונה.

מתחתנים בזמן התואר: המדריך המלא לארגון החתונה

איך מפיקים את החתונה כשלוח הזמנים כל כך עמוס?

זו שאלה נהדרת, ופה נציין שלא חייבים להיפגש באופן פרונטלי עם כל הספקים, ובהחלט ניתן להסתפק בפגישות טלפוניות או פגישות מקוונות, לפחות בהתחלה. אין צורך להגיע לכל אולם או גן אירועים, ומומלץ להתקשר ולבקש הצעת מחיר טלפונית (או לפחות טווח מחירים למנה), כך שתוכלו להגיע רק אל האולמות שרלוונטיים עבורכם מבחינה כלכלית.

יש לא מעט דברים שניתן לסגור גם בלי לצאת מהבית, כמו זר כלה, אלבומי חתונה, עמדות לקבלת פנים וכו'. לא חייבים להיפגש עם כל ספק.

אפשר לחסוך בעלויות? בגדול – כן!

  • אם יש נושא כאוב אצל סטודנטים, זה נושא העלויות. ידוע שחתונה עשויה להגיע לסכומים גבוהים המיוחד, וכיום מחיר ממוצע של חתונה עומד על 100,000 ₪. האם ניתן לחסוך בעלויות? בהחלט! להלן כמה דרכים לעשות זאת:
  • · תתחתנו בפריפריה, ובאמצע השבוע. מחירי המנה בפריפריה זולים באופן משמעותי מהמחירים במרכז. למעשה, באזור המרכז תוכלו למצוא אולמות שיציעו לכם מחיר של 300-350 ₪ למנה, ואילו בפריפריה תוכלו למצוא מחירים של 200-250 ₪ למנה. כמובן שזה משתנה מאולם לאולם. כמו כן, מחירי המנה באמצע השבוע נוטים להיות זולים יותר.
  • · תאורה והגברה – מרבית האולמות יבקשו מכם להוסיף תשלום של כמה אלפי שקלים על תאורה והגברה. אם אתם מתחתנים ביום שישי, נסו לבקש מהאולם שלא לכלול זאת בהצעה מכיוון שאין לכם צורך בתאורה. כמו כן, בהחלט ניתן להתמקח ולבקש שמחיר ההגברה והתאורה יגולם במנה. האם כולם יסכימו? לא בטוח, אבל תמיד שווה לנסות.
  • · לא חייבים להתפרע עם עיצוב האולם – כמעט לכל אולם יש את מעצבי הבית שלו, ולרוב הם לא יסכימו לכם להכניס עיצוב מבחוץ (למעט עציצי תבלין או מיתוג). עלויות העיצוב יכולות להגיע לכמה אלפי שקלים, ואת זה בהחלט ניתן לחסוך. בחרו בעיצוב בסיסי, בין כה וכה, אף אחד לא זוכר את זה בסוף האירוע.
  • · חתונת DIY – דרך נהדרת לחסוך בעלויות היא לארגן חתונת DIY, שבה תכינו את הדברים בעצמכם, החל ממיתוג האירוע, דרך עיצוב ההזמנות ואם ניתן – גם עיצוב עמדות בקבלת הפנים והחופה.
  • · שמלת כלה יד 2 או ברכישה מקוונת – במקום לרכוש שמלת כלה באלפי שקלים, אפשר לחסוך בעלויות ולרכוש שמלה יד שניה דרך קבוצות הפייסבוק או דרך עמותות. שווה לציין את עמותת "רוח נשית" שדרכה ניתן לרכוש שמלות כלה של מיטב המעצבים במחירים של עד 2,500 ₪, כשכל ההכנסות הולכות לתרומה.
  • זה לא פשוט לארגן חתונה תוך כדי התואר, אבל זה גם לא מאוד מורכב. אם תארגנו נכון את הזמן, ותעבדו לפי לוח זמנים מסודר – תוכלו לצלוח את זה.

מזל טוב!

פוסטים אחרונים
Scroll to Top