מעל ל 80,000 ישראלים מחזיקים ברישיון לעריכת דין. רבים מהם מחליטים לצאת לדרך עצמאית, וזאת באמצעות הקמה של משרד עורכי דין. אם גם אתם חולמים לפתוח משרד – המדריך הבא הוא בדיוק בשבילכם.
הקמת משרד עורכי דין: דרך ארוכה ומאתגרת אך אפשרית
תחום עריכת הדין נחשב לאחד התחומים התחרותיים ביותר במשק, לא מעט בזכות עשרות אלפי ישראלים שמחזיקים ברישיון לעריכת דין. מדובר בתחום נחשק לא רק בשל העבודה עצמה אלא גם בשל היכולת לפעול באופן עצמאי, וזאת ע"י פתיחה של משרד עורכי דין. עם זאת, חשוב להבין כי למרות ששוק הלקוחות הוא רחב והפוטנציאל הוא אדיר, מדובר בתהליך ארוך שמתחיל קודם כל בלימודים. רק לאחר שסיימתם את הלימודים באונ' או במכללה תוכלו לגשת ולבצע התמחות באחד מהמשרדים הגדולים בישראל או משרדי בוטיק, ולאחר מכן לבחור בין שני נתיבים: פתיחה עצמאית של משרד או עבודה כשכירים במשרד. אם בחרתם לפתוח בנתיב עצמאי, אלו הצעדים אותם נדרש לבצע מתוך מטרה להגשים את החלום עוד בהיותכם סטודנטים ולהקים משרד לבד ביחד עם שותפים הנושא את שמכם לאחר הלימודים, אלו הפרמטרים והעלויות אותן אתם צריכים להכיר.
מיקום
כאמור, תחום עריכת הדין הוא תחום רווי במתחרים. רוב משרדי הדין הגדולים ממוקמים במרכז הארץ, לא מעט בשל הנגישות אותה ניתן לקבל באמצעות הקמה של משרד במרכז. מאחר ואתם רק מתחילים את הצעדים הראשונים שלכם בתחום עדיף לשכור משרד דווקא במרכז או באזור שנגיש לתחבורה ציבורית, כל זאת מתוך מטרה ליצור משרד מקצועי אך גם כזה שמצליח למשוך אליו לקוחות מכל רחבי הארץ.
בחירת ספקים
חשוב לציין כי אחד השירותים החשובים למשרד עורכי דין הוא כל נושא השליחות המשפטית, אותו נדרש לבצע כמעט מדי יום. בחרו בספק מוביל המתמחה בתחום מתוך מטרה להבטיח כי ניהול המשרד יתבצע על הצד הטוב והמקצועי ביותר.
מלבד זאת, עליכם לקחת בחשבון את כל הספקים והעובדים שתצטרכו עבור המשרד, בין אם מדובר בשירותים שתקבלו במיקור חוץ, ובין אם תעסיקו עובדים בעצמכם.
שותפות או עצמאות
אחת ההחלטות החשובות ביותר אותן תצטרכו לקבל עוד בשלב ההתחלתי הוא לפתוח משרד על שמכם או משרד עצמאי. רוב עורכי הדין מעדיפים לפתוח משרד ביחד עם שותפים מאחר ופתיחה של משרד מצריכה השקעה כספית הכוללת בין היתר את ההשכרה של מקום, שיפוץ בעת הצורך וכן אבזור של המשרד. אם בחרתם להקים משרד במרכז הארץ תידרשו להוציא כמעט 40% יותר מאשר עורכי דין המקימים משרד באזור הפריפריה. נוסף לכך צריך לקחת בחשבון גם את עלויות העסקת כוח אדם כמו מזכירה, ועל כן במידה ובחרתם לפתוח את המשרד ביחד עם שותפים חשוב מאוד לערוך הסכם שותפות אשר במסגרתו תוכלו לקבוע את אופן קבלות ההחלטות, חלוקת רווחים וכן אלמנטים נוספים הקשורים בניהול המשרד. רצוי להתייעץ עם עורך דין מנוסה שמחזיק במשרד מזה שנים רבות מתוך מטרה ללמוד ממנו כיצד לנהל את האופרציה הזו, ובהתאם לכך ליצור נתיב ב
עלויות לפתיחת משרד
עלויות של פתיחת משרד עורכי דין כוללים השקעה ראשונית וכן הוצאות שוטפות. שימו לב כי אם אתם מנהלים את המשרד לבד אין הוצאות אולם אם תבחרו להעסיק עו"ד מתמחה, השכר שלו יעמוד על 5,500 ₪. נוסף לכך, צריך לקחת בחשבון שיפוץ (מתחיל ב 10,000 ₪ לרוב) וכן הוצאות שוטפות הכוללות תשלום של ארנונה, גז, ביטוחים ועוד בעלות של עד 80,000 ₪ בשנה. לרוב, הקמה ראשונית של משרד עורכי דין קטן הוא באזור ה 100,000 ₪ ועל כן ליווי מקצועי מצד יועץ פיננסי מהווה חלק בלתי נפרד מבניית תוכנית עסקית לטובת יצירת עסק עצמאי ומשגשג.
לסיכום, אם אתם חולמים עוד בהיותכם סטודנטים למשפטים לפתוח משרד עצמאי משלכם – הדבר בהחלט אפשרי. עם זאת, מדובר באופרציה מורכבת הדורשת מכם השקעה כספית וכן קבלת החלטות בנוגע לשותפות או עצמאות מלאה. עם זאת, באמצעות ליווי נכון מצד מומחים לתחום וכן התייעצות עם עורכי דין מנוסים שעברו את הדרך תוכלו גם אתם להגשים את החלום ולהקים משרד עורכי דין מצליח בתחום ההתמחות שלכם.