מלומדים

5 הסכמים שכל סטודנט למשפטים צריך להכיר

סטודנטים למשפטים? אין ספק שהחלטתם ללכת על מסלול נהדר, כזה שאם תשקיעו בו ותהיו טובים יאפשר לכם לבנות קריירה מכניסה ויציבה, לאתגר את עצמכם מבחינה מקצועית ויפגיש אתכם עם הרבה מאד תחומי עניין אחרים נוספים. נכון, עולם המשפטים הוא גדול, ואחרי הלימודים צריך להבין איזה כיוון מעניין אותנו והאם נרצה לעסוק בפלילים, לעסוק בדיני משפחה, בנושאים של זכויות יוצרים וכדומה, אך כמובן שישנם דברים בסיסיים ביותר שכל איש משפטים חייב להכיר כבר משלב הלימודים. אנו מדברים כמובן על דיני חשובים, פסקי דין ותקדימים מוכרים שמלמדים אותנו על הלך הרוח המשפטי במדינה ונושאים שונים אתיקה מקצועית, ולצד כל אלו אין ספק שחייבים להכיר את ההסכמים המשפטיים הבסיסיים והחשובים ביותר. בואו נגע בחמשת ההסכמים שכל סטודנט למשפטים חייב להכיר מהיום הראשון ללימודים.

הסכם סודיות

הסכם בין שני צדדים המעוניינים לבחון את האפשרות של שיתוף פעולה עסקי נעשה על ידי חתימה על הסכם סודיות ועל כן צריכים לחשוף מידע עסקי רגיש או סודי לצד השני (זו יכולה להיות אסטרטגיה עסקית, מאגר לקוחות, מידע פיננסי, מידע בנוגע לפיתוחים טכנולוגיים ומחקר ועוד). במסגרת ההסכם הצדדים מתחייבים לשמור את כל הידע הזה לעצמם, לא למסור אותו לאף גורם שלישי ולא לעשות בו כל שימוש לרעה. הסכם הסודיות הוא הסכם סטנדרטי ומוכר שמשתמשים בו הרבה מאד בעולם העסקי והמטרה שלו היא לאפשר לחשוף רעיונות ללא חשש שמישהו יגנוב או ישתמש בהם.

הסכם ממון

הסכם ממון הוא בעצם חוזה בין בני זוג שרוצים לעגן ולהסדיר בצורה מאורגנת וברורה את כל ההיבט הכספי בהתנהלות המשותפת שלהם. המטרה של החוזה הזה באופן כללי היא להגדיר בצורה מפורטת את חלוקת הרכוש והממון במקרה של פרידה וגירושין על מנת שהדבר לא יהווה "פיל לבן" בחדר בחיי הזוגיות לאחר אירוע החתונה. רבים מתייחסים בציניות להסכם הזה ואומרים שהוא מכניס שיקולים עסקיים לזוגיות, אך המטרה שלו היא דווקא לנטרל את המתח כדי שבני הזוג לא יחיו בחשש מתמיד מפרידה. ההסכם נחתם לאחר משא ומתן בין בני הזוג ויתנהל בצורה טובה בעזרת עורך דין מייצג ומגשר שיסייע.

הסכם עבודה

הסכם עבודה הוא בעצם מסמך או הודעה בעל פה שניתנת לעובד ומפרטת את תנאי ההעסקה שלו. המטרה של ההסכם הזה הוא להסדיר ולהגדיר את יחסי העבודה בין העובד למעסיק ולספק לשניהם הגנות משפטיות ראויות. באופן כללי מעניין לדעת שהחוק הישראלי לא מחייב מעסיקים למסור לעובדים שלהם הסכם עבודה בכתב, אך הם כן מחויבים להגדיר את תנאי ההעסקה מול העובד בעל פה לכל הפחות בתוך שלושים יום מתחילת ההעסקה שלו.

חוזה שכירות

חוזה שכירות הוא למעשה הסכם בין בעל נכס לבין מי שרוצה לשלם על מנת לקבל את הזכויות למגורים או שימוש בו. חוזה השכירות מדבר על תקופת השכירות, על התנאים למימוש תקופת האופציה, על העלות, ומה קורה במקרים בהם אחד מהצדדים מפר את תנאי החוזה. מדובר על נכסים לצרכי מגורים וכן נדל"ן מסחרי.

זיכרון דברים

זיכרון דברים הוא הסכם ראשוני הנחתם בין שני צדדים עוד בטרם הנפקת חוזה מסודר. למשל, כאשר קונים מגיעים לרכוש דירה ומעוניינים בה הם יכולים לחתום על זיכרון דברים מולם. שימו לב כי בעיקרון זיכרון הדברים מהווה מסמך משפטי לכל דבר ועניין ובתי המשפט פסקו בעבר פעמים רבות בהסתמך עליו.

לסיכום

אלו היו חמישה הסכמים בסיסיים שחשוב שכל סטודנט למשפטים יכיר.

פוסטים אחרונים
Scroll to Top