אין ספק שבאמצעות אופנוע כיף לעקוף את הפקקים בדרך לשיעור, שבאמצעות אופנוע קל למצוא חניה ליד הדירה השכורה, ושאין כמו לקחת הפסקה מהלמידה באמצעות רכיבה קצרה בה הרוח מורגשת והאנרגיה בשיאה. עם זאת, לצד כל היתרונות הרבים שיש לרכיבה על אופנוע, גם יש מספר דרישות, כך שלצד הקפדה על אמצעי מיגון ונהיגה זהירה, גם חשוב לוודא שביטוח חובה קיים ברקע. אז מה יקרה אם תנסו לדחות במעט את הביטוח, אלו ביטוחים נוספים מומלץ לעשות וכיצד ניתן לסגור את הפינה תוך כדי הקשבה בחצי אוזן למרצה? אספנו עבורכם מידע שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים ובטוחים.
עם ביטוח חובה לא משחקים
ראשית נציין שעם ביטוח חובה אין מקום למשחקים. ביטוח חובה הכרחי לעשות, כך שרק נותר להבין אצל איזו חברה. מדובר בביטוח שנועד להגן מפני הוצאות עתק – ביטוח חובה מכסה מגוון הוצאות שנוגעות לפגיעה בגין תאונת דרכים. הוצאות שנוגעות אליכם בעלי האופנוע ואף לאנשים שנפגעו בעקבות התאונה, כולל אנשים שהרכבתם, הולכי רגל ונהגים אחרים. מכאן שיש לראות ברכישת ביטוח חובה אינטרס אישי. כמו כן, הכרחי להבין שאם מתכוונים לקחת סיכון ולעלות על האופנוע ללא ביטוח, מסתכנים בקנסות ובעונשים כבדים. מכאן שאם רוצים לסגור את הפינה על הצד הטוב ביותר, מוזמנים להכיר את הסוכנות לביטוח אודי דגן – סוכנות לביטוח האופנוע שלך. מדוע? כי מדובר בסוכנות שמתווכת בין צרכים ממוקדים לבין מגוון חברות ביטוח מובילות, כך שאתם זוכים לקבל את השורה התחתונה והאידאלית ביותר עבורכם.
על הפול כבר שמעתם?
ציינו שנהיגה ללא ביטוח חובה עשויה להוביל לסנקציות חמורות, ופה ניגש לפרט. ובכן מעבר לעובדה שלא ניתן לחדש את הרישיון ללא ביטוח חובה, יש להבין שאם שוטר יתפוס אותכם, עשויים להיקנס באלפי שקלים ואפילו ניתן לאבד את רישיון הנהיגה ואף להישלח למאסר. מכאן שרק נותר להבין כיצד הביטוח עובד, ופה נציין שהעלות מושפעת מהגיל, מהעבר הביטוחי ומסוג האופנוע. עוד נציין שרוב האופנוענים בוחרים בביטוח הפול – מאגר ביטוחים שמחויב לבטח גם נהגי אופנועים – קבוצה שנחשבת "כסיכון ביטוחי".
מעבר לביטוח חובה
אומנם רוב האופנוענים עושים רק ביטוח חובה, אך בהחלט טוב לדעת שקיימים כיסויים נוספים, במיוחד אם האופנוע שלכם חדש, או יקר ערך. עתה נציין שמלבד ביטוח חובה גם קיים בטוח מקיף וביטוח צד ג'. שנרחיב? ובכן ביטוח מקיף לאופנוע מכסה נזק שנגרם לאופנוע עצמו, כאשר עשויים להיכלל מגוון תוספות, כגון כיסוי לצד ג'. כך למשל אם האופנוע נשרף או נגנב, טוב לדעת שאתם מכוסים, טוב לדעת שההוצאה על האופנוע לא הלכה לפח. מה עוד? במקביל לביטוח מקיף גם קיים ביטוח צד ג', וכפי שכבר ציינו, ביטוח מסוג זה יכול להיות רק "סעיף נוסף" מתוך ביטוח מקיף, אך פה נחדד שהוא גם יכול להיות ביטוח שעומד בפני עצמו. באופן כללי הביטוח מכסה מגוון נזקים שגורמים לרכב, או לרכוש של צד ג'.
מקבלים החלטה!
עתה לאחר שהבנו אלו ביטוחים קיימים ומול אלו ביטוחים ניתן להתלבט, רק נותר לקבל החלטה. כאן יש להתייחס למגוון הרחבות, להסתברויות וכמובן שגם לנתונים אישיים ולעלויות. עם זאת, כדי לא להרגיש כמו בעוד קורס מתסכל, הכי נכון להתייעץ עם דמות ניטרלית שבקיאה בתחום, ממש כמו סוכנות ביטוחים מנוסה. באופן שכזה גם עושים סדר וגם מוצאים את האפשרות הכדאית ביותר. עדיין מתלבטים? תתחילו מביטוח חובה, ותפנימו שגם אם כרגע אין לכם סביב 5,000 ש"ח עבור ביטוח, פשוט אל תעלו על האופנוע – זה בהחלט לא שווה את הסיכון!